fbpx

Akár a közelgő Anyák napja alkalmából vagy érettségire is megajándékozhatod szeretteidet egy saját kezűleg elkészített karkötővel.

Manapság nagy divatnak örvendenek a kézzel készítet ékszerek és a kézzel készült ajándékok, melyekkel szinte minden alkalomra meglepheted családtagjaidat vagy a barátaidat egy barátságkarkötővel.

Akik fontos szerepet töltenek be szívedben pl. a legjobb barátnőd, édesanyád, édesapád, testvéred, vagy életed szerelme is kaphat tőled egy olyan egyedi ékszert, amely az összetartozásotokat jelképezi ezekben az embertpróbáló időkben. Mindezeken túl  – Te magad készítheted el a megálmodott ékszert. Az interneten keresgélve számos blog, illetve videó foglalkozik az ásványgyöngy karkötő készítéssel, melyek átböngészésével te is megalkothatod saját karkötőidet.

De ha belegondolsz nem is kell hozzá különleges ünnep, hogy örömet szerezz a hozzád közelebb állóknak, hiszen a lehetőségek tárháza végtelen. Rengeteg fajta zsinórt és színt választhatsz, különböző anyagokból készíthetsz nyakláncokat, női vagy páros karkötőket, medálokból is megszámlálhatatlan variációt alkalmazhatsz az ékszerek elkészítése során.

Pink&White Amoor karkötő

Ásványgyöngy karkötő készítés lépései

Az ékszerek elkészítéséhez szükséged lehet zsinórokra, akrilfestékre, színtelen lakkra, valamint a festéshez használatos kisebb ecsetre, szerszámokra is, mint csípőfogóra, kisebb méretű ollóra. Ha nem ásványköveket, hanem mondjuk natúr fagolyókat akarsz felhasználni az ékszerekhez, akkor ajánlatos a festéssel kezdeni. 

Majd mikor végeztél a festéssel és megszáradtak a golyócskák jöhet ezek összefűzése egy erős, de ugyanakkor rugalmas anyagból készült zsinórral. Számos technika és ékszerkészítési módszer létezik, úgyhogy ha valamiben elakadnál, találhatsz útmutatókat a karkötők otthoni elkészítéséhez.

Ha a férjednek, édesapádnak, vagy a barátodnak szeretnél férfi karkötőt készíteni, akkor a férfiasabb színek közül válassz. Választhatsz barna, sötétbarna, sötétkék, fekete, natúr, szürke, de akár bordót, vagy pirosat is. Ez persze illeszkedjen az egyén személyiségéhez, de azon sem lehet meglepődni, ha a férfi a rózsaszínt, vagy ennek árnyalatait kedveli.

A férfiaknak készített karkötőkről a medált elhagyhatod, de persze vannak olyan férfiak is, akik szeretik az ilyen fityegőket a csuklójukon viselni. Mivel a családok otthon vannak a karantén idején a tanulás és munka után remek kikapcsolódás lehet esti programként a kézügyességet és a koncentrációt is fejlesztő egyedi karkötő készítés.

One Reply to “Ásványgyöngy karkötő készítés házilag”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár